• Po stopách fyziky

          • Prostredníctvom Fondu na podporu tematického vzdelávania mohli šiestaci tento rok navštíviť fyzikálne múzeum v Brne-VIDA! science centrum, kde si na svoje prišli všetci malí aj veľkí výskumníci a mohli si vyskúšať nový predmet - fyziku v praxi.

            Výlet bol spojený aj s návštevou záhrady Papilonia so stovkami druhov motýľov 🦋. O nové zážitky a dobrú náladu nebola núdza. 

          • Hlasuj za náš projekt: Fitness na školskom dvore

          • Prosíme zahlasujte za náš projekt Fitness na školskom dvore do 30. mája 2023. Zámerom projektu je  vybudovanie vonkajšieho fitness ihriska v areáli základnej školy a vedenie detí aj dospelých k aktívnemu pohybu na čerstvom vzduchu. Dotácia bude použitá na zakúpenie prvkov: dvojitý surf, jazdecký trenažér a lyžiarsky trenažér.

            Pošli SMS, ktorá je pre hlasujúceho zdarma, zaplatí ju TSK.

            Postup:

            1. Klikni na odkaz Fitness na školskom dvore

            2. Zadaj svoje telefónne číslo v tvare +421...... a klikni na zelené tlačidlo Hlasujem za projekt.

            3. Vlož kód, ktorý ti prišiel SMS-kou a odošli.

            Ďakujeme.

          • Deň záchranných zložiek

          • Aj tak by sa dal nazvať dnešný krásny deň s príslušníkmi polície, dobrovoľnými hasičmi, ľuďmi z Červeného kríža a príslušníkmi ozbrojených síl Slovenskej republiky. Všetci s veľkou trpezlivosťou vysvetľovali a odpovedali na detské otázky, predvádzali ukážky svojej práce, techniku, výzbroj a výstroj. Deti si mohli všetko vyskúšať. A robili tak s veľkým nadšením a záujmom. Okrem toho, že sa všetci výborne bavili, deti sa naučili kopec nových vecí.

          • DYNAMICKÝ OPIS – RECEPT

          • Naši siedmaci sú doma nielen na ihrisku ⚽, či hodinách matematiky 🧮. Ako ryby vo vode sa cítia aj v našej žiackej kuchynke 👩‍🍳, kde nedávno odprezentovali ako vedia zvládnuť dynamický opis v praxi.

            V učebniciach a pracovných zošitoch slovenského jazyka sú súčasťou témy dynamického opisu rôzne, ako už vďaka šikovnosti našich žiakov vieme, chutné recepty. S obrovskou chuťou a záujmom si doma torty 🎂, zákusky 🍰 a koláče 🥮podľa receptov, či už z učebníc, pracovného zošita alebo aj obľúbené recepty ich mám či starých mám, pripravili a priniesli na spoločnú ochutnávku na hodinu slovenského jazyka.

            Prípravy sa rovnako iniciatívne zhostili chlapci 👦ako i dievčatá 👧a ochutnávky sme sa s veľkou radosťou chopili všetci. Ochutnávka sa niesla v dobrej nálade a v kuchynke panovala spokojnosť žiakov aj ich apetít. Veď predsa sa hovorí „láska ide cez žalúdok“ a my na našej škole budujeme lásku k slovenčine 💟.

            Lebo, slovenčina nemusí byť nuda.

          • Šiestaci opäť úspešní

          • Žiaci 6. ročníka sa zúčastnili v tomto školskom roku 2022/2023 zúčastnili súťaže Matematická
            olympiáda.
            Riešili veľmi náročné úlohy v domácom aj v okresnom kole.

            V okresnom kole Matematickej olympiády sa v kategórii Z6 na 3. mieste 🥉umiestnil Samuel Staňo zo
            6.A triedy. Našu školu krásne reprezentoval aj druhý súťažiaci Peter Lackovič taktiež zo 6.A triedy.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za ich snahu a ochotu súťažiť a reprezentovať našu
            školu a oceneným srdečne blahoželáme. 👏

          • Obľúbený príbeh o Šmudlovi pokračuje

          • Tentoraz mu zvieratká pomohli rozlúštiť záhadu, kto znečisťuje vodu v susednom lese. Program sa zameral na zážitkové pochopenie pravidiel triedenia odpadu, na poznanie pojmu recyklácia. Program rozvíja u žiakov 1. ročníka spôsobilosť pýtať sa otázky, komunikovať, vyvodzovať predpoklady, spolupracovať a pozorovať. 

          • Zasadili stromček

          • Naši piataci spoločne s pánom učiteľom Guštarom zasadili v areáli školy strom Ginko biloba. Stromček bol spoločným darom bývalej 4.A. triedy pre pána učiteľa. Tešíme sa, že si i takto môžeme skrášliť prostredie našej školy!

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne  dáva  do pozornosti  rodičom:

            1) Rodičia, ktorí platia  stravné formou trvalého príkazu, si  upravia platby na mesiac  JÚN 2023 nasledovne:

            Žiaci 1.-4. ročník:                                                                             

            Obed                     10,00  €                                                                

            Obed + desiata    23,00 €                                                                 

            Žiaci 5.-9. ročník:  

            Obed                     10,00 €

            Obed + desiata    24,00 €

            2) Rodičia, ktorí platia  stravné formou trvalého príkazu, si trvalý príkaz prerušia na  mesiace  jún a júl 2023.

            Prvú platbu stravného (TP) pre školský rok 2023/2024 si aktivujú  až v mesiaci  august 2023, aby platba prebehla od 15.8.2023 do 20.8.2023. Horeuvedená suma bude platná aj pre školský rok 2023/2024.

          • Exkurzia do Uhrovca

          • Tematickú exkurziu do Uhrovca už môžeme nazvať milou a užitočnou tradíciou, ktorú každoročne pre žiakov štvrtého ročníka finančne zabezpečuje pán primátor a mesto Partizánske prostredníctvom Fondu na podporu tematického vzdelávania. Navštívili sme rodný dom Ľudovíta Štúra. Deti si prezreli izbu, v ktorej so súrodencami trávil čas a posedeli si v miestnosti, ktorá slúžila ako škola pre všetky ročníky vtedajších žiakov. Tu sa dozvedeli o živote nášho významného jazykovedca, odpovedali na otázky a tiež sa veľa pýtali. Ďakujeme za tento pekný deň, ktorým sme si obohatili vyučovanie vlastivedy.   

          • Výber do 5. ročníka športovej triedy so zameraním na futbal a všeobecnú pohybovú prípravu

          • ZŠ s MŠ Veľká okružná Partizánske v spolupráci s futbalovým klubom Tempo Partizánske oznamuje rodičom žiakov, ktorí majú záujem nastúpiť do 5. ročníka športovej triedy so zameraním na futbal a všeobecnú pohybovú prípravu vo zvolenom športe pre školský rok 2023/2024, že dňa 10. mája 2023 (v stredu) o 16.30 hod. sa uskutoční v školskej jedálni rodičovské združenie.

            Výber  do športovej triedy sa týka žiakov a žiačok 4. ročníka, ktorí chcú rozvíjať svoje pohybové schopnosti  a futbalové zručnosti pod dohľadom kvalifikovaných trénerov a pedagógov.  Pre dievčatá ponúkame všestrannú pohybovú prípravu so zreteľom na zdravý životný štýl a im vlastný druh športu. Škola ponúka vysoko odborný tréningový proces  v rámci športovej prípravy  pod  vedením a v koordinácii s trénermi a pedagógmi školy Mgr. Milan Ivanka - UEFA Profi licencia a Sergej Sedláček - UEFA A licencia. Športové triedy vytvárajú kvalitatívne nové príležitosti v práci s talentovanou mládežou v rámci nášho regiónu Hornej Nitry.

            Prihlasovanie žiakov do športovej triedy 5. ročníka s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy so zameraním na futbal a všeobecnú pohybovú prípravu vo zvolenom športe pre školský rok 2023/2024 sa uskutoční elektronickou formou.

            Elektronickú prihlášku na našej webovej stránke vyplňte najneskôr do 31. mája 2023. O doručení prihlášky budete informovaní prostredníctvom e-mailu. Ohľadom ďalšieho postupu Vás budeme informovať.

            Informácie : Mgr. Milan Ivanka, vedúci tréner športových tried, t.č. 0905 127 448