• POLROČNÉ VYSVEDČENIE

            •  Dnes končí prvý polrok školského roka 2022/23.
            •  Žiakom odovzdajú triedni učitelia na 4 alebo 5 vyučovacej hodine polročný výpis klasifikácie (polročné vysvedčenie) v papierovej forme.
            •  Súčasne sprístupníme pre všetkých žiakov a rodičov výpis aj elektronicky prostredníctvom EduPage.
          • Darček, ktorý potešil

          •  

            Na hodinách náboženskej výchovy je potrebné predstaviť žiakom Sväté písmo ako Božie slovo cez ktoré sa nám prihovára Boh. Dôležité je oboznámiť žiakov s jeho rozdelením a orientovať sa v ňom. Ďalej vzbudiť u nich záujem. Pomáha pri zlepšení čítania s porozumením, pretože dnes si SP musíme vykladať do dnešnej reči a pochopiť, čo chcel svätopisec povedať, je písané obrazne vtedajším štýlom. Svätopisci boli inšpirovaní Bohom. Praktickým hľadaním v SP podľa súradníc si žiak trénuje rozvoj grafomotoriky, komunikačných schopností, spoluprácu v skupinách a rozvíja medzipredmetové vzťahy. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať riaditeľovi školy Mgr. Jurajovi Gunišovi za prekrásny a náučný darček. Na hodinách náboženskej výchovy sme už horlivo pracovali.

            Vďaka pán riaditeľ :)

            Text: Mgr. K. Straková

             

          • Korčuliarsky výcvik prváčikov

          • Od 23. januára do 27. januára naši prváci absolvujú korčuliarsky výcvik. Na začiatku deti začínajú hudobnou rozcvičkou. Potom sa presúvajú na ľad, kde sa učia formou hrania a zábavy udržať rovnováhu, nebáť sa spadnúť a sústrediť sa. Všetko sa deje formou hry, menej smelé deti si ani neuvedomia, že sa korčuľujú.

          • Lyžiarsky výcvik 2023

          • Hory, sneh, zábava, pohyb, radosť...

            To sú základné atribúty nášho lyžiarskeho a snowboardového výcviku.

            Po ročnej prestávke, v dňoch 16.1 – 20.1. 2023, sa žiaci 6. - 9. ročníka našej školy zúčastnili LVVK. Ako to už býva na našej škole zvykom, výcvik sa uskutočnil v oravskej obci Zuberec, v lyžiarskom stredisku Roháče – Spálená. Kurzu sa zúčastnilo 42 žiakov. Boli rozdelení do 3 skupín lyžiarov a jednej skupiny snowboardistov a na svahu sme každý deň strávili 4 až 7 hodín.

            Lyžiarsky areál nám ponúkol každý deň skvelú lyžovačku a výborne upravené zjazdové trate. Mnohí si vylepšili techniku lyžovania, iní prekonali samých seba a po týždni zlyžovali a na snowboardoch zdolali aj náročnejšiu zjazdovku.

            Spestrením bola prednáška vysokohorského vodcu o bezpečnosti a možných rizikách na svahu, spoločná guľovačka, relax a zábava pri bowlingu a ukončenie diskotékou v Penzióne Pribiskô, kde sme boli ubytovaní.

            Celková atmosféra bola príjemná, priateľská, k čomu prispeli svojím prístupom, správaním, zodpovednosťou a rešpektom aj naši žiaci.

            Veríme, že žiaci, ktorí absolvovali lyžiarsky a snowboardový výcvik, budú môcť uplatniť svoje zručnosti aj v budúcnosti a že budú na tento spoločný týždeň príjemne spomínať.

             

            Text: Mgr. M. Sedláčková

          • Postihovanie záškoláctva

          • Od 1. januára 2023 sa sprísňujú podmienky pri postihovaní záškoláctva. Obec je povinná zákonnému zástupcovi žiaka uložiť pokutu, ak žiak neospravedlnene vymešká viac ako 15 vyučovacích hodín. Minimálna výška pokuty bude 30 €. Obec uloží pokutu od 30 € do 331,50 €, a to aj OPAKOVANE.

          • Šaliansky Maťko 2023 – školské kolo

          • V piatok 13. januára 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo 28. ročníka súťaže v prednese slovenskej povesti – Šaliansky Maťko.

             

            Každý žiak súťažil s jednou slovenskou povesťou v rozsahu najviac 6 minút. Súťažilo sedem žiakov prvého a druhého stupňa  v dvoch  kategóriách.

            Výherkyňou II. kategórie sa stala žiačka 5. B triedy – Amy Janšáková, a výherkyňou III. kategórie sa stala žiačka 7. B triedy – Timea Začková, Výherkyne budú našu školu reprezentovať v okresnom kole súťaže za čo im ďakujeme a prajeme veľa úspechov.

             

            Umiestnenie žiakov v kategóriách:

             

            II. Kategória:  žiaci 4. a 5. ročníka

            1. Miesto: Amy Janšáková – 5. B
            2. Miesto:  Oliver Trojan – 4. A
            3. Miesto:  Nella Emily Varghová – 4. B

             

            III. Kategória: žiaci 6. a 7. ročníka

            1. Miesto: Timea Začková – 7. A
            2. Miesto: Tomáš Hanus – 6. B
            3. Miesto: Maximilián Macega – 6. A

                                    Ema Ďatelinková – 7. B

             

            Pani učiteľkám ďakujeme za prípravu žiakov.

             

          • SmartBooks

          • Po vianočných prázdninách si žiaci potrebujú preopakovať učivo pred polročným uzatváraním známok. Pre žiakov je striedanie aktivít na hodine veľmi prínosné a pomocou aplikácie SmartBooks a tabletov, ktoré v škole máme, si žiaci 4.A aj takýmto spôsobom precvičili učivo prírodovedy.